Klimpfjäll Explorer

Idén för att bygga företaget Klimpfjäll Explorer har vuxit fram under åren i olika skepnader och former men med en dröm som har utgjort basen för denna satsning från början. Klimpfjäll Explorer strävar efter att erbjuda olika äventyrliga aktiviteter för att göra det möjligt för människor att uppleva den magiska och vackra naturen i den sanna svenska fjällnatur med samma uppskattning och kärlek som vi hade turen att få uppleva under många år.

Vår historia

Vår historia börjar i mitten av 1990-talet när två unga flickor (som gavs namnen Solveig och Svea på grund av sina föräldrars kärlek till Skandinavien) kom till Sverige för att få uppleva den sanna fjäll sommaren och utforskat den vilda naturen tillsammans med sina föräldrar, som vid detta laget var vana fjällvandrare.

Att få fly undan det hektiska storstadslivet i Berlin, Tyskland, några veckor varje år till Klimpfjäll och den närliggande Stekenjokk platån, har haft en magisk charm som medfört att vi förälskade oss i den norra svenska naturen och kulturen. Från den tidpunkten fram till idag har vi återvänt nästan varje sommar och gjort det till en tradition att bo på Hotell Klimpfjäll och utforska fjällen runtomkring.

Många år senare, när ett tillfälligt besök på några veckor blev till ett halvt år och som slutligen blev till ett år. Togs beslutet att följa en dröm och permanent flytta till den lilla byn Klimpfjäll, med en målsättning att uppleva den svenska kulturen och atmosfären på ett djupare plan.

Nu är vårat nya mål att hjälpa andra att få ut det mesta av sin fjällupplevelse. Vårt team är komplett med Jimmy Johansson, född och uppvuxen i Klimpfjäll, och Isak Teglund, en sann norrlänning. I Klimpfjäll Explorer möts fyra stycken människor med olika bakgrunder, som är förbundna med sin gemensamma djupa kärlek till Klimpfjäll och den norrländska kulturen, för att förverkliga sina visioner.

Vår start & vår framtid

  • Svea & Solveig som barn
  • Svea & Solveig som vuxen

Klimpfjäll Explorer kommer börja med att erbjuda äventyrliga och actionfyllda skoterturer genom det snöiga vinterlandskapen genom Klimpfjälls fjäll, samt lugnare turer för att uppleva de underbara vyerna och hitta de bästa fiskeplatserna för att få ut det mesta av ditt isfiske äventyr. Med våra turer kommer var och en att kunna hitta det perfekta paketet för deras specifika önskemål, behov och kompetensnivå. De passar erfarna skoterförare som letar efter de bästa platserna att få leka runt på, vana förare som vill förbättra sina färdigheter på det säkraste sättet eller familjer och nybörjare som vill uppleva olika typer av fantastiska resor.

Våra guider har över 20 års erfarenhet av skoterkörning och kommer att ha din säkerhet som första prioritet samtidigt som de visar dig de bästa möjliga platserna att besöka och de mest fantastiska äventyren att delta i. I framtiden kommer företaget Klimpfjäll Explorer att bredda sina erbjudanden. Vårt mål kommer alltid att vara: hjälpa människor från när och fjärran att få uppleva de fantastiska äventyren som de norrländska fjällen har att erbjuda.

Så se till att hålla ögonen öppna för fler spännande äventyr i framtiden!